keskiviikko 11. helmikuuta 2015

ME UUSIMMASSA AVOTAKASSATietokoneen virtapiuha irtisanoutui tehtävästään viime viikon lopulla, joten akun loputtua en ole voinut käyttää konetta ennen kuin nyt. Tavallaan ihan virkistävää viettää muutama päivä kokonaan ilman tietokonetta, mutta toki olisin mielelläni tullut teille kertomaan jo aiemmin nämä ilouutiset! Jos ei siis vielä muita kanavia pitkin käynyt selväksi niin meistä löytyy iso juttu uusimmasta Avotakasta. Ehkä osa ehti sen jo lukeakin?

Juttu tehtiin parisen kuukautta sitten ja jännityksellä tietysti itsekin odotin lehteä, koska en lopullista tekstiä ollut nähnyt enkä tiennyt, mitä kuvia sinne oli valikoitunut. No hieno juttuhan se oli ja tuli kyllä sitä lukiessa oikein elävästi mieleen tuo vuoden takainen remonttirumba, huh huijaa.

En raskauteni vuoksi pystynyt osallistumaan remonttiin yhtä paljon kuin olisin halunnut, joten toisinaan kävin iltaisin salaa rapsuttamassa tiiliseinää esiin tai maalaamassa seiniä ison mahani kanssa. Sain näin ainakin vähän paremman omantunnon kun itsekin sain osallistua. Pääasiassa vaikutin kuitenkin vain taustalla päätöksiä tehden (niin hyvässä kuin pahassakin:)).

Remontin kriittiset hetket osuivat samoihin aikoihin lasketun ajan kanssa, joten eräs ystävämme jäi tänne tunnollisesti maalaamaan kattoja yötä myöten, kun me lähdimme synnyttämään. Maalaushommat piti nimittäin saada pakettiin ennen kuin lattia oli tulossa muutaman päivän päästä. Ja Mika pääsikin sitten melkein suoraan Kätilöopistolta pää pyörryksissä kantamaan neljä metrisiä lankkuja kolmanteen kerrokseen ja naulaamaan niitä kiinni. Oli siinä menoa ja meininkiä! Nyt remontti on onneksi hauska muisto vaan ja tänä keväänä aiotaan nauttia valmiista kodista, raittiista ulkoilmasta ja ennen kaikkea siitä, että meidän ei tarvitse MUUTTAA minnekään.

Valtavan remontin keskellä monet oleellisetkin valinnat tuntuivat ihan pikku jutuilta. Ehkä muutama hätäpäissään tehty valinta jäikin hampaankoloon kaihertamaan vaikka pääosin olemme kaikkiin valintoihimme erittäin tyytyväisiä. Mutta varmaan se on aina näin, kun kyseessä on näin mittava remontti - talon rakentamisesta nyt puhumattakaan. Ei vaan ole aikaa vatvoa jokaista päätöstä loputtomiin kun pitää päästä eteenpäin. Mutta onpahan nyt sitten muutama idea hihassa seuraavaa projektia varten. ;)

Hakekaahan kaupasta tuo Avotakka ja lukaiskaa juttu kokonaisuudessaan. Sen on kirjoittanut Ilona Pietiläinen ja hienot kuvat on ottanut Hanna Manelius.

14 kommenttia:

 1. Luin, katsoin ihaillen kuvat ja nautiskelin jutun hyvästä fiiliksestä. Perhekuva on mahtava ja todella hyvän kuvan saa kodistanne. Onnistunut juttu!

  VastaaPoista
 2. Avotakan artikkeli oli hyvä! Erityisesti pysähdyin makuuhuoneen kuvan eteen, samoin oli käynyt maalikaupan myyjälle. Meitä molempia jäi harmittamaan, kun Tunto Hienon sävyä ei oltu mainittu. Voisitko sen paljastaa? Ja ehkä myös ne niksit, kuinka hieno seinä on saatu aikaan.

  t. Aino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sehän olisi tietysti pitänyt siinä mainita! Alla olevan linkin takaa löytyy kuitenkin postaus, jonka loppupuolella on selostettu efektiseinän maalaus - sävyt ja tekniikka.:)

   http://minajamorris.blogspot.fi/2014/08/makuuhuonetta.html?m=0
   Poista
 3. Todella kaunis ja onnistunut koti! Saatte olla ylpeitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tällaisten kommenttien jälkeen ei ne pikkujututkaan niin harmita.:)

   Poista
 4. Juttu näyttää upealta, täytyy käydä hakemassa lehti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa :), lehti oli muutenkin oikein hyvä

   Poista
 5. Teillä on todella kaunis koti! Mua makuuhuoneen valaisin saa minyt aina hymyilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kieltämättä vähän koominen.:) Heti lampun hankittuamme mietittiinkin muutamaan kertaan, että tuli sitten semmoinen valaisin hankittua, mutta sittemmin olen alkanut tykätä siitä enemmän ja enemmän.

   Poista
 6. Luin jutun ja se oli oikein onnistunut! Kauniita kuvia kauniista kodista :)

  VastaaPoista
 7. Mukava kuulla että juttu oli mieleen . Kiitos että saimme käydä visiitillä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, kiva kun kävitte! Ja kiitos vielä hienoista kuvista!:)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!