torstai 19. helmikuuta 2015

KUVIA MEILTÄ OSA II
Tässä vielä muutama kuva keittiön ja olohuoneen puolelta sekä yksi kuva meistä tytöistä. :)

Kuvat: Hanne Manelius

12 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä niin kaunis koti :) Nyt kun remontista on jo jonkin aikaa, niin olisi kiva kuulla mitä ehkä nyt tekisitte toisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että kysyt, nimittäin juuri yksi päivä tästä juteltiin. :) Pääosin ollaan erittäin tyytyväisiä valintoihimme ja uskon, että valitsipa sitten mitä tahansa niin aina voi jälkikäteen vähän jossitella, että olisko sittenkin pitänyt valita toisin. Maailma kun on pullollaan hyviä vaihtoehtoja.

   Mutta jos nyt tekisin remonttia niin laittaisin kylpyhuoneeseen eri laatat (olen löytänyt monia kivempia nyt), keittiön välitilaan en laittaisi laattaa ehkä ollenkaan ja wc:n seinälle laittaisin suuremman, ehkä koko seinän kokoisen peilin. Lisäksi, vaikka tykkään ihan älyttömästi meidän valkoisesta lankkulattiasta niin olen miettinyt, että myös kalanruotoparketti olisi sopinut tänne aivan mielettömän hyvin ja ollut aika paljon helpompi pojille asentaa.

   Ja tietysti suurimpana asiana aina joskus tulee mieleen (etenkin öisin:)), että olisko sittenkin pitänyt tehdä tästä kolmio kun tuli tuo yksi perheenjäsen lisää. Se olisi nimittäin ollut vielä mahdollista siinä vaiheessa kun vauvasta saatiin tietää. Toisaalta meitä olisi siinä tapauksessa varmasti jäänyt harmittamaan, että alkuperäinen suunnitelma suuresta oleskelutilasta ei olisi toteutunut.

   Joitakin pieniä yllämainittuja muutoksia varmaan tullaan tekemään vielä tässä kämpässä asuessamme, mutta luulenpa, että suurempia suunnitelmia varten hommataan sitten uusi kotiprojekti jokusen vuoden päästä. :D

   Poista
  2. Ja lisättäköön tähän vielä, että moni asia (josta ei voinut olla varma onko ratkaisu hyvä ennen kuin livenä näki) meni myös nappiin vaikka aika rohkeitakin valintoja tehtiin. Tällaisia oli mm. musta keittiö, pieni sauna, eteisen tiiliseinä ja tapetti sekä makuuhuoneen harmaa efektiseinä. Eli siinä mielessä olisi asiat voinut mennä pahatikin pieleen, jos nämä eivät olisi näyttäneet siltä miltä kuvitteli. Vähän riskillä täytyy aina mennä, jos ei halua sitä tylsintä ja varminta vaihtoehtoa ottaa! :D

   Poista
  3. Niin ja marokkolaislaatta, jota perustelin miehelle yli vuoden.;)

   Poista
  4. Itsekin tykkään erityisen paljon näistä teidän rohkeista valinnoista; musta keittiö, marokkolaislaatta ja etenkin avoin oleskelutila :) Saahan sitä sitten jälkeenpäin rakennettua väliseinän halutessaan, kuten yhdessä postauksessa mietitkin.

   Oliko niin, että olette käsitelleet lattian Betolux Akvalla? Miten se on kestänyt käyttöä? Olemme suunnitelleet lattiaremonttia, ja tuo teidän lattia näyttää kuvissa juuri sellaiselta puolihimmeältä jota olemme miettineet. Betolux taitaa olla makuumme hieman liian kiiltävä ja mies ei taas innostu läpikuultavasta vahapinnasta.

   Poista
  5. Betolux Akva on kestänyt paremmin kuin odotin. Luin sen kestävyydestä ja puhdistamisesta nimittäin huonoja kommentteja ja itsekin vähän pelkäsin, mutta meillä ei ole ollut mitään ongelmaa. Todettakoon kuitenkin, että Morris on ollut viime aikoina pääasiassa vanhemmillani, joten en pysty sanomaan, miten kestäisi jos olisi koira jatkuvasti kotona. Ja joka tapauksessahan vain hullu laittaa valkoisen lattian jos on tumma koira talossa. ;)

   Meillähän on mäntylattia ja se mikä olisi pitänyt tehdä niin oksakohdat olisi kannattanut käsitellä jollain aineella ennen maalausta, koska niiden kohdalta maali on paikoitellen kellastunut ja oksat näkyvät siten "läpi". En myöskään osaa sanoa vaikuttaako maalin kestävyyteen se, minkä päälle se laitetaan ja kuinka monta kertaa. Meillä on ollut ajatuksena vielä jossain kohtaa kun puu on elänyt ja rakoja tullut, käsitellä lattia uudestaan. Itse olen lämminnyt viime aikoina enemmän tuolle kiiltävälle valkoiselle, joten voi olla että laitetaan Betoluxilla seuraavaksi. Siinä vaan sitten mietityttää, että kellastuuko se helpommin kuten olen ymmärtänyt.

   Poista
 2. Aivan ihana tuo keittiö ja nuo kultaiset lamput tulevat todella kauniisti esiin tummaa taustaa vasten. Mikä mahtaa olla teidän keittiönkaappien materiaali?

  Meilläkin ollaan keittiökaupoilla, toivottavasti saadaan paketti kasaan ensi viikolla. Joten kaikki upeat mustat keittiöt kyllä "tarttuu silmään"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keittiön kaapit on tammiviilua. Alunperin oltiin ottamassa Kvikin Mano Sera keittiö (joka myöskin tammea), mutta päädyttiin sitten teettämään keittiö puusepällä. Erona se, että meillä menee viilut pystyy ja Kvikillä meni vaakasuunnassa. (Ja saimme paremmin vielä räätälöityä mittojen mukaan keittiön). Mutta molemmat on minusta kivoja. Ja varmasti muillakin valmistajilla on vastaavia mustia keittiöitä vetimettömillä tammiovilla. :)

   Poista
 3. Moikka! Millaisen valon nuo Artekit antavat pimeällä? Olen kaavaillut samanlaisia ruokapöydän ylle, mutta mietityttää jääkö tila liian pimeäksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne valaisevat kyllä tosi hyvin pöydän ja sen ympäryksen, mutta kovin laajalle valo ei kanna. Esim. meillä tuo musta keittiönnurkkaus jää tosi pimeäksi ja tarkoitus olisikin laittaa jossain vaiheessa kattoon vielä kohdistettava spottivalaisin, josta yksi spotti osoittaisi keskilattialle ja toinen tuonne nurkkaan. Sitten olisi valoa riittävästi. :)

   Poista
 4. Hei! Ihastuin noihin valkoisiin keittiön tuoleihinne ja olisin tiedustellut tuolien merkkiä? Kiitos ihanasta blogista! :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!