perjantai 2. toukokuuta 2014

KOOSTE PINTAMATERIAALEISTATulevat pintamateriaalit alkavat vihdoin olla nekin selvillä. Toki noissa huonekohtaisissa suunnitelmissa valittuja pintamateriaaleja on näkynyt, mutta mitään koostetta en näistä ole aiemmin tehnyt. Pieniä muutoksiakin on alkuperäisiin suunnitelmiin nähden tässä matkan varrella tullut.

WC:n laatat on pysyneet alkuperäisen suunnitelman mukaisina, mitä nyt seinälaatta vaihdettiin hieman edullisempaan versioon, joka on kuitenkin ulkonäöltään ihan sama.
- WC:n lattialaatta: Voltaire Svartvit 20x20 (Marrakesh Design)
- WC:n seinälaatta: Snow White matta 30x60 (Bauhaus)

Kylpyhuoneen osalta on tehty ehkä eniten muutoksia vaikka suuret linjat ovatkin ennallaan. Laatat nimittäin vaihtuivat astetta tummempaan ja saunan materiaalit taas astetta vaaleampaan sävyyn. Nyt onkin jännä nähdä, miten nuo tosi tummat laatat sopivat yhteen vaaleiden haapalauteiden kanssa, väliin kun tulee vain lasiseinä. Laatat kylpyhuoneessa on jo paikoillaan ja ne näyttävät kyllä meidän mielestä hyvältä.
- Kylpyhuoneen lattialaatta: Antislip musta 5x5 (Bauhaus)
- Kylpyhuoneen seinälaatta: Futura musta matta 30x60 (Bauhaus)
- Saunan paneelit: Haapa 15x125
- Saunan lauteet: Haapa 28x140

Muistatte varmaan kun tein hetki sitten galluppia siitä jättäisimmekö olohuone-keittiön ison ikkunaseinän valkoiseksi maalatulle tiilelle vai maalattaisiinko se vain valkoiseksi. Noh, päädyimme tiileen, mutta sitten jouduimme ikäväksemme toteamaan, ettei se olekaan mahdollista. :( Nimittäin kyseinen seinä ei sitten ollutkaan kokonaisuudessaan tiiltä vaan kun aloin kaivella sitä toisesta kohtaa esiin kuin aiemmin niin vastaan tuli vain laastikerrosta toisen perään. Jouduttiin siis luopumaan isosta tiiliseinästä, mutta pienenä lohdutuksena meille tulee nyt eteiseen yksi kulmaus tiiltä, joka maalataan valkoiseksi. Ja tuo kyseinen pätkä on jo kaivettu esiin, joten sen suhteen ei pitäisi enää yllätyksiä tulla.
- Eteisen kulmaus: Valkoiseksi maalattu tiili
- Eteisen päätyseinä: Tapetti (Cole & Son Cow Parsley?)

Keittiöstä kirjoittelinkin hetki sitten. Sinne tosiaan valittiin valkoinen tiililadonta välitilaan ja yläkaapittomalla seinälle. Lisäksi keittiön ja ikkunan välinen nurkka (jossa tulee olemaan yksi kaappi vähemmän kuin yllä olevassa kuvassa) maalataan liitutaulumaalilla.
- Keittiön välitilan ja seinän laatta: Biselado Blanco 10x20
- Nurkkaus: Liitutaulumaali

Lattiaksi valittiin lopulta mäntylankku (jes! :)), joka maalataan valkoiseksi Tikkurilan Betoluxilla.

Makuuhuoneen päätyseinään aiomme tehdä harmaan efektiseinän, jonka haluaisin näyttävän vähän betoniseinältä tai vastaavalta. Seuraavaksi selvitettävänä onkin, millä tuotteilla tämä tullaan tekemään.

Loput seinät ja kaikki katot maalataan valkoiseksi. Nyt onkin agendalla valita nuo valkoisen sävyt kattoihin ja seiniin. Valkoisen maalin valinta on kyllä ehkä haastavinta mitä tiedän. Sävyjä on ziljoona ja mikään ei isolla pinnalla näytä kuitenkaan samalta kuin pikkiriikkisillä näyteliuskoilla. Saati sitten kun on useita eri valkoisia vierekkäin suurilla pinnoilla niin on todella vaikea hahmottaa miltä kokonaisuus näyttää.

Haluttaisiin seinistä tosi puhtaan valkoiset, mutta olen alkanut vähän epäröidä Lumin kanssa sen herkkyyden takia. Ja toisaalta myös siksi, että pelkään mm. ikkunalautojen ja -karmien näyttävän sen rinnalla kellertäviltä, niitä kun ei kaiketi voi Lumilla maalata.

Täytynee mennä viikonloppuna maalikaupoille ja ostaa pienet purkit kaikkia maaleja (katot, seinät, ikkunalaudat) ja katsoa miltä ne näyttävät rinnakkain vedeltynä. Sen verran isoja pintoja ollaan nimittäin maalailemassa, että ei viitsi ihan sokkona ostaa tuollaisia maalimääriä ja vaan toivoa parasta.

Pohjapiirustus: Tiitta Salmenkivi

2 kommenttia:

 1. Mulla oli kans tuon valkoisen kanssa sama ongelma, joten maalasin seinät vaalean harmaalla. Sävy on niin vaalea, että kaikki luulee sitä valkoiseksi, mutta kyseinen sävy tuo valkoiset ikkunankarmit ja muut hyvin esille, valkoisena. Ihanilta kuulostaa teidän suunnitelmat. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan hyvä ratkaisu ja tosiaan isolla pinnalla harmaanpikin sävy näyttänee valkoiselta. Kunhan mikään ei näytä kellertävältä niin se on mulle pääasia. :)

   Hyvää viikonloppua myöskin!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!