torstai 17. huhtikuuta 2014

UUSI PÄIVÄPEITTO

Tässä tämä viimeaikainen ompeluprojekti nyt sitten olisi. Hiukan siinä kesti pidempään kun olin ajatellut, koska ensin piti kaivella ompelukone naftaliinista ja muistella miten ommellaan. Mutta nyt projekti on onnellisesti valmis ja lopputulos on juurikin sitä mitä halusin.

Viimeiset kolme vuotta olen etsinyt meille rentoa päiväpeittoa, joka olisi niin suuri että se yltäisi maahan asti vaikka sängyllä on korkeutta aika runsaasti. Lopulta totesin että sellaista ei ole valmiina olemassa, joten pitää tehdä se itse. Harmaa + pellava ovat kaksi suosikkiani tällä hetkellä, joten ne olivat luonnolliset valinnat väriksi & materiaaliksi. Vaan eipäs ollut kovin helppoa löytää edes noin leveää kangasta mistään, koska en ehdottomasti halunnut siihen saumoja keskelle.

Kangaskauppojen kiertelyn jälkeen päädyin lopulta googlettamalla Ada & Inan verkkokauppaan, joka osoittautuikin ihan loistavaksi paikaksi. Saitilta löytyy ihan mahtava kokoelma mm. harmaita pellavakankaita ja itse verkkosivuilla on tosi helppo sorttailla kankaita sen mukaan mitä on etsimässä. Ei siis tarvitse käydä läpi sataa kukkakangasta, jos on kiinnostunutn vain yksivärisistä pellavoista. Ja mikä parasta - kankaista sai tilata kotiin ilmaiset näytteet, jotka tipahtivat postiluukusta parin päivän päästä.

Päädyin lopulta Vilgot Grey -kankaaseen, koska se oli ainut vaihtoehdoistani jota sai riittävän leveänä. Muuten olisin valinnut ehkä ihan vähän tummemman harmaan, mutta hyvä tämäkin! Tykkään lopputuloksesta, joka ei ole ryhdikäs vaan rento ja huoleton. Ja mitä ryppyisempi kangas, sen parempi. :) Nyt vaan pitää vielä opetella petaamaan se sänky, koska viimeisten vuosien ajan petaaminen on tarkoittanut meillä vain täkin heittämistä lakanoiden ja tyynyjen päälle.

4 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit!