sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

KODINKONEET JA MUUT KEITTIÖDETALJIT

Keittiön osalta alkaa olla kaikki valinnat vihdoin paketissa. Ja kun kerran mustalle linjalle lähdettiin niin sama linja jatkuu myös kodinkoneissa. Niinpä kaikki koneet, jotka eivät tule integroituna kaapistojen sisään ovat mustia. Tarjouksia pyydettiin muutamasta paikkaa, mutta lopulta selkeästi paras tarjous saatiin e-kodinkoneilta, joten suurin osa kodinkoneista tilataan sieltä. Viinikaappia ja haluamaamme liesituuletinta ei sieltä löytynyt, joten ne pitää hankkia muualta.

Välitilan laataksi valittiin valkoinen Biselado Blanco 10x20 kokoisena. Laatoitus tulee yläkaapittomalla seinällä aina liesituulettimen yläreunaan asti ja saumat mahdollisimman lähelle laatan väriä eli valkoisina.

Keittiön tason osalta oli ehkä eniten pähkäilyä. Vaihtoehtonahan meillä oli joko musta tai valkoinen komposiittitaso tai sitten joku puutaso. Päädyttiin lopulta jälkimmäiseen kun löydettiin vihdoin taso, joka miellytti meitä molempia, nimittäin käsittelemätön massiivitammitaso.

Kaikki muut puutasot olivat joko liian tummia, liian vaaleita tai punertavia meidän makuun, mutta tämän tason "käsittelemättömään väriin" tykästyttiin kovasti. Tokihan tämäkin käsitellä pitää kun puusta on kyse, mutta kuulemma jos tason käsittelee värittömällä Bloom työtasoöljyllä niin väri ei muutu vaan pysyy tuollaisena "raakana".

Niin ja itse keittiönkaapistot tehdään mustaksi käsitellystä tammiviilusta. Ihan tässä alkaa jännittää, millainen lopputuloksesta tulee. Tätä keittiötä kun ei ole valmiina missään nähtävissä, koska puuseppä tekee sen mittojen mukaan. Itsellä on tietysti vahva visio siitä miltä lopputulos tulee näyttämään, mutta jännä nähdä kohtaako visio ja todellisuus. Kaikki näyttää kuitenkin aina paperilla ja päässä hiukan erilaiselta kuin livenä...

8 kommenttia:

 1. Kyllä kuulostaa ihanalta suunnitelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan että lopputuloskin on sitä! :D

   Poista
 2. Hienot valinnat! Tyylikkäät mustat kodinkoneet. Tuo ns. subway tile on myös mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans kovasti noista täysin mustista kodinkoneista, jollaisia ei olekaan koskaan vielä ollut (ja laatasta kans :)).

   Poista
 3. Ihanat suunnitelmat! Olen niin kateellinen tuosta viinikaapista. Meidän suunnitelmiin ei mahtunut, ellei sitten jättäisi pakastinta pois. Muuten kävisikin, mutta mihin sitten ne jätskit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika paha, kyllä jätskeillekin pitää oma kaappi olla! Luulen, että oltais kans valittu pakastin jos olisi näistä kahdesta pitänyt valita. ;) Mutta onneksi saatiin viinikaappi mukaan, mies kun harrastaa viinejä enemmänkin. Itse osallistun lähinnä maisteluun...:D

   Poista
 4. Ihanaa nähdä jollain muullakin hieno musta keittiö ja mustat kodinkoneet :) Tuntuu että aika harva kuitenkaan uskaltaa valita tuota mustaa, mielletäänkö se sitten liian synkäksi vai mitä. Meillä tulee musta keittiö myös, mutta kaverina on viilutettu vaalea koivu (www.tillinraksa.blogspot.fi). Itseäni jännittää myös se miltä keittiö näyttää livenä, sillä visio on ollut vahva mutta aina siinä on se riski ettei se sitten olisikaan ihan sitä mitä ajatteli. Toivotaan parasta! Mielenkiinnolla luen teidän remontin edistymistä, tsemppiä kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kieltämättä vähemmän näkee mustia keittiöitä ja olisihan valkoinen toki ollut turvallisempi valinta. Olen silti tosi tyytyväinen, että uskallettiin valita musta kun se oli eniten meidän mieleen. Ja paperilla ei sitä olla hetkeäkään epäröitykään mutta nyt kun alkaa oikeasti tapahtua niin alkoi jännittää, näyttääkö lopputulos siltä miltä itse kuvittelee. :) Se jää nähtäväksi.

   Kiva kun jätit kommentin niin löysin myös blogiisi, mielenkiinnolla jään seuraamaan myös teidän projektin etenemistä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!