keskiviikko 20. marraskuuta 2013

KEITTIÖSUUNNITELMIA

Keittiön osalta suunnitelmamme eivät ole juurikaan muuttuneet näistä aiemmin postaamistani. Keittiön malli tulee olemaan sama ja materiaalina musta viilutettu puu.Pyysimme tarjoukset tällä samalla mallilla kolmelta keittiövalmistajalta (Kvik, Domus ja Keittiömaailma) ja näistä meitä eniten miellytti Kvikin tarjous. Hinnoissa ei juurikaan ollut eroa (Kvik taisi kyllä olla halvinkin), mutta ainoa, jossa ei joutunut tekemään kompromisseja oli Kvik. Toisissa vaihtoehdoissa olisi esim. joutunut ottamaan vetimet haluamaamme kaapinoviin tai puunväriset rungot, jotka olisivat vilkkuneet mustien kaapinovien välistä. Ei kiitos.

Olisimmekin varmasti päätyneet ottamaan keittiön Kvikiltä ellemme olisi keksineet teettää koko höskää mittatilauksena puusepällä. Sen lisäksi, että se tulee halvemmaksi, pystytään mm. kulmakaappien ym. mittoja räätälöimään vielä sopivammiksi juuri tähän meidän keittiöön. Keittiövalmistajilta kun tietysti löytyy vain tietyn kokoisia moduuleita, joita yhdistellä. 

Välitilan osalta olemme päätymässä valkoiseen tiililadontaan vaikka alkuun hiukka yritinkin taistella sitä vastaan. Pelkäsin, että kyllästyn siihen heti kun sitä on nyt niin kaikkialla ja olisin halunnut siihen jotain persoonallisempaa twistiä. Mutta koska se nyt miellyttää meitä molempia tällä hetkellä eniten niin eiköhän me se laiteta. Sopiihan se myös hienosti mustien riippuvalaisimien kanssa, jotka tulevat tuohon yläkaapittomaan tilaan roikkumaan. Samaan  tyhjään tilaan voi sitten laittaa lisäksi vaikkapa hyllyn tai koukkuja, joihin käyttöesineitä pääsee näkyville. Näin fiiliksestä tulee vähän rennompi ja enemmän "bistrohenkinen" kun kaikki tavarat ei ole kliinisesti kaappien takana piilossa. Tason osalta luulen, että jätetään päätös ihan viimeiseksi. Siihen kun vaikuttaa myös, millainen lattia tulee jne. Ja koska sillä ei ole vielä mikään kiire. Tässähän ehtii mieli muuttua jo moneen kertaan ennen kuin ollaan siinä vaiheessa, että keittiötä kiinnitellään. Alunperinhän valittiin tuo massiivipuutaso siitä syystä, että meille oli tulossa betonilattia ja haluttiin puulla tuoda hiukan pehmeyttä tilaan. Nyt kun lattiamateriaali ei tule olemaan yhtä "kova", voi tuo taso olla taas jotain ihan muuta. Musta hana, allas ja liesituuletin ovat kuitenkin toiveenamme. 

KUVAT: 1 2 4 5

4 kommenttia:

 1. Vieläkö suunnittelette vetimettömiä? Olen nyt kuullut niin monesta suusta, että eivät todellakaan ole käytössä toimivat, ja vetimiä on sitten käyttömukavuuden takia lisäilty jälkeenpäin.

  Vetimettömät mullakin oli haaveena, mutta nyt tulee mahdollisimman vähän näkyvät vetimet :)

  Terkkuja! Täällä alkaa onneks olla jo pahimmat arpomiset päätösten suhteen tehty... Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin me oltiin ajateltu. Tai noihin korkeisiin kaappeihin tulisi jotkut tosi huomaamattomat vetimet ja yläkaappeihin pomppusaranat. Ne mitä oon keittiöliikkeissä kokeillut on kyllä vaikuttanut ihan toimivilta, mutta ihan hyvä pointti - täytyy kiinnittä tohon asiaan vielä extrahuomiota, ettei tuu epäkäytännöllinen.

   Sun keittiöhän näytti olevan jo tosi hyvällä mallilla ja hyvältä näytti! Kiva päästä näkemään se ihan livenäkin kohta. :)

   Poista
 2. Oi, oi, ihania suunnitelmia. Tuo ensimmäisen kuvan keittiö on tullut itsellänikin vastaan ja sen valaistusta olen säästellyt inspiraatiokansiossani edelleen. Tämä olikin uusi kuvakulma.

  Ihana blogi sinulla muutenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, tuo ekan kuvan keittiö on ihana. Samanlaiseen tunnelmaan olisi pyrkimys päästä, käytännöllisyyttä kuitenkaan unohtamatta. Täysin yläkaapiton keittiö ei meillä toimisi vaikka niin ihanilta ne kuvissa näyttävätkin.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!