lauantai 12. lokakuuta 2013

WC - SUUNNITELMAT JA MATERIAALIVALINNAT

Kuten aiemmin lupailin, suunnitteluvaiheen ollessa loppusuoralla pääsen vihdoin huonekohtaisiin sisustussuunnitelmiin ja materiaalivalintoihin. Ensimmäisenä ajattelin käydä läpi wc:n, joka tullaan rakentamaan täysin uudelle paikalle, erillisenä kylpyhuoneesta ja saunasta. Vaihtoehtona meillä oli alunperin rakentaa wc:n paikalle sauna, jolloin kulku saunaan olisi ollut wc/suihkuhuoneen kautta. Päädyimme kuitenkin tähän nykyiseen ratkaisuun kahdesta syystä:
1) Käytäntö --> arjen toimintoja helpottaa kovasti, jos wc ja suihku ovat eri tiloissa
2) Nyt meidän ei tarvitse koskea talon kantaviin rakenteisiin lainkaan, toisin kun jos olisimme puhkaisseet saunaan oven kylpyhuoneen puolelta. Tämä helpottaa lupaprosessia sekä on takuulla halvempi ratkaisu.

Alla wc:n tuleva pohjapiirustus. Ja täällä vielä koko asunnon nykyinen ja tuleva pohjapiirros.


WC pohjapiirustus

WC seinäprojektiot
Wc:n takaseinälle asettuvat allastaso ja -kaappi sekä allastason alle pesukone. Allas ja taso ovat samaa materiaalia ja allas on ikään kuin upotettu tasoon. Tason ollessa suht leveä, pesukoneen päälle jää hyvin laskutilaa esim. pyykkäykselle. Sivuseinälle laitetaan yksi seinäkaappi, jotta säilytystilaa saadaan hiukan lisää. Seinäkaapin sisälle tulee myös pistorasia partakoneelle yms. Allastason päälle laitetaan suuri, koko seinän mittainen peili, johon tulee meikkaukseen sopiva valaistus.
Wc-pöntöksi halusimme ehdottomasti seinämallin, koska se on kauniimpi ja helpottaa siivousta. Päätimme laittaa vessaan myös sähkökäyttöisen kuivauspatterin, jotta pyykit (joita ei voi kuivata pesukoneen yhteydessä olevassa kuivurissa) voi laittaa siihen roikkumaan eikä kuivaustelinettä ole joka kerta pakko kaivaa esiin.
Wc:n materiaalivalintojen lähtökohtana oli Marrakech Designin käsintehty sementtipuristelaatta, jonka Voltaire -malliin olen ihastunut jo kauan sitten. Se oli pakko saada, joten se valittiin mustavalkoisena lattiaan ja sen ympärille lähdettiin sitten miettimään muita matskuja. Koska laatta on itsessään melko näyttävä ja ansaitsee ehdottomasti huomionsa, päädyttiin muissa materiaaleissa simppeleihin, mutta tyylikkäisiin vaihtoehtoihin. Seinälaataksi valittiin suuri (30x60) mattavalkoinen Armon Bianco -laatta, joka asennetaan vaakaan.

Taso ja allas sekä allaskaappi tulevat kaikki olemaan myös mattavalkoisia. Vessasta tuleekin perusväritykseltään melko valkoinen, mutta lattialaatta takaa kyllä sen, ettei se näytä tylsältä. Lisäksi pyyhkeet, saippuat, wc-matto, pyykkikori ym. käyttöesineet tuovat väriä tilaan ja niillä voi kätevästi vaihdella tunnelmaa tummasta värikkääseen tai vaaleanpaan.

Erittäin tärkeä seikka nyt kun valkoista tulee sekä kalusteiden että laattojen muodossa on, että valkoiset värit ovat sävyltään juuri samat, sillä muuten kävisi ikävästi niin, että esim. laatan ollessa kirkkaampi valkoinen näyttäisi taso kellertävältä tai toisinpäin.

Koska valitsemistamme materiaaleista oli todella hankala löytää järkeviä tuotekuvia, joista olisi saanut mitään käsitystä kokonaisuudesta niin tässä muutama inspiraatiokuva. Alla lisäksi listaus varsinaisista tuotteista, jotka ovat valikoituneet loppusuoralle. Vielä täytyy selvitellä, mistä saadaan parhaat tarjoukset ja sitten hankitaan tuotteet.


1

Voltaire -laatta yhdistettynä valkoisiin seiniin. I love it!

1 2


Tasoon upotettu allas on tyylikäs ja siisti. Suuri peili puolestaan avartaa pientä tilaa.

1 2Sisustuselementtejä vaihtelemalla voi wc:n ilmettä muuttaa helposti. Vaalea pohja toimii tässä tarkoituksessa hienosti.


VALITUT MATERIAALIT

Lattialaatta: Marrakech Design, Voltaire Svartvit, 15x15 cm
Seinälaatta: Armon Bianco, Valkoinen matta 30x60 cm 
Taso altaalla: Materiaali Hi-macs Arctic White S06 1300x600mm, tason paksuus 24mm
Allas: Tenno 500-320
Allaskaappi: 600x600x600 mm kahdella laatikolla, maalattu mattavalkoinen, Kylpyhuonekeskus
Hana: HansGrohe Talis Pesuallashana 150, DN15
Pesukoneventtiili: Mora Armatur Inxx
Kuivausteline: Rej-Design Tango EH 50744 sähkötoiminen, väri kromi
Luna-peili, Dansani

Wc-suunnitelma on kaikkinensa mielestäni erittäin onnistunut niin käytännön kuin visuaalisuudenkin suhteen. Nyt en vaan malttaisi odottaa, että päästään toteuttamaan. :) 

Seuraavaksi sitten asiaa saunasta ja kylpyhuoneesta, joka on ollut tämän suunnitteluprojektin kinkkisin juttu ja sen lopputulosta jännitän varmasti siihen asti kunnes valmiina näen.

Piirustukset ja suunnitelmat: Tiitta Salmenkivi

2 kommenttia:

 1. Oi, oi kun tulee kaunista :)
  Ihanaa, että uskallat valita nuo marokkolaiset laatat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun kerrankin on mahdollisuus valita juuri sellaiset materiaalit mitä itse haluaa ja ilman kompromisseja niin täytyyhän tilaisuus käyttää hyväksi. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!