lauantai 26. lokakuuta 2013

OLOHUONEEN SISUSTUSSUUNNITELMAT

Remontin jälkeen meillä tulee olemaan jo pitkään haaveilemani yhtenäinen keittiö-olohuone, joka tulee varmasti olemaan koko kodin sydän ja siellä vietetään epäilemättä eniten aikaa. Tämä iso oleskelutila oli ensimmäinen asia, jonka näimme silmissämme asunnon pohjakuvaa tutkiskellessamme ja ostopäätöstä miettiessämme. Koko tilan kruunaavat neljä ikkunaa leveine ikkunalautoineen, jolloin valon määrästä ainakaan valoisina vuodenaikoina ei tule olemaan pulaa.


Vaikka kyseessä on siis yksi yhtenäinen tila, ajattelin käsitellä olohuoneen ja keittiön sisustussuunnitelmat ominaan. Olohuone tulee jäämään nykyiselle paikalleen, mutta kiitos seinän purkamisen, siitä tulee paljon tilavampi ja avarampi kuin nyt. Toki suuri huonekorkeus tekee siitä nykyiselläänkin tilavamman oloisen kuin paperilla.

Materiaalien suhteen jatketaan osittain samalla linjalla kuin makuuhuoneessa, eli toiveena olisi maalata seinät, ikkunankarmit ja ikkunalaudat kaikki Tikkurilan Lumivalkoisella. Ja lattia mitä todennäköisemmin tulee olemaan harmaanvaaleaksi (lähes valkoiseksi) maalattu lautalattia. Tosin lattian suhteen meillä on tullut yksi uusi yllätysvaihtoehto mukaan kuvioihin siltä varalta, että lautalattiaa ei nykyisten lattiakerrosten alta löydy. Kerron siitä lisää myöhemmin.

Vaikka pohjaväritys tulee olemaan erittäin vaalea, en pelkää hetkeäkään, että tilasta tulisi pliisu tai kliininen. Huonekalumme ovat nimittäin kaikkea muuta kuin valkoisia ja niitä emme ole aikeissa ainakaan heti uusia, sillä suurin osa on vastikään hankittu.

Noin vuosi sitten ostimme Vepsäläiseltä mustan Sits Colorado -sohvan. Syy värivalintaan oli puhtaasti koira, koska halusimme, että Morris voi huoletta hengailla sohvalla kanssamme ilman, että sohvaa tarvitsee varoa tai olla koko ajan pesemässä. Muussa tapauksessa olisimmekin ehkä päätyneet johonkin vaaleanharmaaseen ja kenties vähän sirompaan sohvaan. Hyvä puoli tässä sohvassa on se, että kaikki päälliset on haluttaessa pestävissä tai vaihdettavissa kokonaan toisiin, jos alkaa vaikka väri kyllästyttää. Olen myös miettinyt, että ei olisi ollenkaan pöllömpi idea päällystää sohvaa joskus itse esim. pellavakankailla kesäksi, jolloin saisi hieman keveyttä siihen.

Sohvan lisäksi olohuoneeseen paraatipaikalle tulee pääsemään ystäviltä lahjaksi saatu lepakkotuoli, joka on lempihuonekaluni ja ansaitsee päästä keskeiselle paikalle. Näiden lisäksi vielä mustaksi maalattu, vanha keinutuoli tulee osaksi olohuoneen sisustusta. Niin, ja ei toki pidä unohtaa upeaa vanhaa kakluunia, joka myöskin koristaa olohuonettamme ja tuo väriä ja talon vanhaa henkeä sinne. Taitaapa se myös olla taloyhtiön ainoita kakluuneita, joita saa käyttää. Matoksi haluaisin jonkun superpörröisen ja pitkäkarvaisen ihanuuden, joka pehmentäisi tilaa kivasti.

olohuoneen sisustus
KUVA 1 5


Valkoinen tausta toiminee näissä puitteissa olohuoneessa erittäin hyvin ja luo rauhallisen taustan huonekaluille. Liian usein pintamateriaaleja valittaessa ehkä mietitäänkin vain niitä pintoja, eikä muisteta ajatella tilaa kaikkine tavaroineen ja käyttöesineineen, jotka jo itsessään tuovat paljon väriä ja elämää sinne.

Loppuun vielä muutama fiiliskuva olohuoneista, joiden pintamateriaalit ovat hyvin vaaleat, mutta lopputulos on kaunis ja harmoninen.

vaalea olohuone

vaalea olohuone sisustus

vaalea olohuone sisustus
vaalea olohuone sisustus
Piirustukset: Tiitta Salmenkivi

KUVAT 1 2 3 4 5

2 kommenttia:

  1. Meillä tuntuu olevan inspiskuvien perusteella vahvasti sama maku. Kiva, että löysin tänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kiva että löysit!:) Kohta päästään onneksi toteuttamaankin suunnitelmia, joten tervetuloa seuraamaan projektia!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!