sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Remonttisuunnittelun ensiaskeleet

Sen jälkeen kun ostimme putkiremonttikohteen muutama kuukausi sitten ja aloimme suunnitella tulevaa remonttia ovat asiat edenneet todella hitaasti! Syynä kenties se, että olemme itsekin vasta opetelleet,  miten näin suuressa projektissa (jossa rakennetaan sauna ja erillinen wc, siirretään keittiö toiselle puolelle asuntoa ja uusitaan kaikki lattiasta kattoon) asiat etenevät. Missä järjestyksessä mitkäkin tehdään, mitä lupia ja selvityksiä tarvitaan, kuka tekee jne.

Ilmanvaihto ja putkien veto ovat meidän tapauksessamme olleet ne suurimmat kysymykset, joihin nyt vihdoinkin alkaa olla vastauksia. Kaikki näyttääkin toistaiseksi erittäin hyvältä!

Tällä hetkellä tilanne on se, että nuohooja on käynyt tutkimassa ilmanvaihtokanavat ja hormit ja antanut lausuntonsa, jonka mukaan keittiö voidaan siirtää.  Tulevasta keittiötilasta kun sattui löytymään vanha hormi, joka on vain meidän asuntomme käytössä. Jos kyseistä hormia ei olisi löytynyt, olisi tilanne ollut haastavampi, sillä pelkkä tuloilmakanava ulkoseinässä ei riitä. Tilasta täytyy löytyä sekä tulo- että poistoilmakanavat, jotta keittiön saa rakentaa ja meidän tapauksessa pelastus oli tuo vanha hormi, jonka voimme tarvittaessa kunnostaa.

Nuohoojan lisäksi LVI-suunnittelija on kartoittanut meille pysty-putkilinjojen paikat, joista putket voidaan vetää uuteen keittiöön ja erilliseen vessaan. Rakennesuunnittelijaa emme tällä kertaa tarvitsekaan, sillä ainoa seinä, joka tullaan purkamaan ei ole kantava. Seuraavaksi hommiin pääsee sitten sisustusarkkitehti, jonka piirustukset hyväksytetään taloyhtiön hallituksella ja lopulta muutossuunnitelmat liitetään putkiremonttiurakoitsijan lupahakemuksiin rakennusvalvontavirastolta.

En ollenkaan aluksi ymmärtänyt, että nämä alkuvaiheen selvittelyt veisivät näin paljon aikaa. Asioita ei toki ole nopeuttanut sekään, että kriittisimpiä henkilöitä ei ole ollut kovin helppo tavoittaa puhelimella eikä meilitse, joten vaivaa on täytynyt nähdä ihan jokaisen vastauksen saamiseksi.

Nyt kuitenkin tämä tylsä vaihe prosessista alkaa olla jo voiton puolella ja pääsemme vihdoin siihen mielekkääseen osuuteen eli sisustussuunnitteluun. Päässä onkin jo paljon ajatuksia, mutta niiden purkaminen järkeviksi suunnitelmiksi vielä aluillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!